Det er lov å være stolt av seg selv!

Jeg synes vi i Norge er flinke til å gi hverandre komplimenter, men det er ikke alltid vi vet hva vi skal svare når vi får et. Jeg kan lett kjenne meg igjen i å si "Nei, du er", "Slutt å tull" eller "Hehehe takk" når noen sier noe fint til meg. Jeg må rett og slett bli flinkere til å takke for de komplimentene jeg får. Det er ikke alltid jeg er enig, men da må jeg bli flinkere til å si tusen takk like vel. Menneskene rundt oss ser gjerne gode ting som vi ikke ser. Og når det er ting som vi er enig i, så er vi redd for å vise det. Dette er så typisk norsk. Vi setter ikke pris på oss selv, vi er redd for hva andre skal tro hvis vi er stolte av oss selv. Det er rett og slett janteloven som har gått til hode på oss. Dette er jo noe som gjør at mange får dårligere selvtillit. De er redde for å si til seg selv "Jeg elsker smilet mitt", "Jeg føler jeg fikk det bra til på prøven i dag" eller noe lignende.

Det første som står i janteloven er "Du skal ikke tro at du er noe". Det er jo slik mange av oss tenker, men slik burde det ikke være. Man skal tro at man er noe, fordi man er faktisk noe. Alle er det. Dette kan jo vær vanskelig for mange å tenke. Den norskekulturen er jo slik at man skal ikke skryte av seg selv, man skal skryte av andre. Skryter du av deg selv blir du kalt for "selvskryter", og blir sett på en som tror en er bedre enn andre. Og i følge janteloven er dette helt feil. I noen land er kulturen slik at det er vanlig å si noe pent om seg selv. De er mye flinkere enn vi i Norge på å si "Dette fikk jeg bra til!", og på å løfte hverandres selvtillit. De er rett og slett ikke redde for å vise at de er stolte av seg selv!

Hvis vi begynner å vise at vi er stolte av den vi er, og det vi får til, så tror jeg samfunnet vil bli litt bedre. Det er kun en av deg, du er unik, og du skal ikke være redd for å vise at du er stolt av det. Jeg tror at hvis vi lærer å vise stoltheten vår, så kan vi lære av hverandre. Lære å tro på oss selv, og få bedre selvtillit. Vi er nødt til å se oss selv, i tillegg til menneskene rundt oss. I livet får man til så mange ting man aldri trodde man skulle klare. Både store og små ting. Dette er ting som det er lov til å være stolt av! Aksepter at du er du, og at du er unik. Vis at du er stolt av deg selv, og ikke mist troen.
Håper du likte innlegget mitt, del videre om du er enig! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar